Nieuws - 29 november 2012

Schande

Een dispuut van de Leidse studentenvereniging Quintus is door het verenigingsbestuur geschorst en veroordeeld tot een geldboete. Re-den? Tijdens de ontgroening moesten vier leden, slechts gekleed in schoenen en dispuutsdas, door een Leidse winkelstraat rennen. De straf zorgde echter voor meer commotie dan de streakersactie zelf. Onvoorstelbaar dat het bestuur valt over zo'n 'gebbetje', vindt een oud-bestuurder. 'Niet het dispuut bevuilt de goede naam van Quintus en de Universiteit Leiden, maar jullie zelf met jullie bekrompenheid.'

26-ultras-0708.jpg
Volle maan
Het idee dat psychologische problemen meer voorkomen bij volle maan is een fabeltje. Canadese onderzoekers vonden geen verband tussen de maanstand en meldingen van psychische aard bij de eerste hulp van ziekenhuizen in Montreal. De blue moon bestaat dus niet. Maar tot nader order blijft het oppassen voor weerwolven.
Herkennen
Nog een mythe: als je iemand echt wilt (her)kennen, kijk hem (of haar) dan eens recht in de ogen. Dat doen we dus juist niet, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Santa Barbara. Om snel te zien wat voor vlees we in de kuip hebben, kijken we naar de neus, tussen en net iets onder de ogen. De ogen als spiegel van de ziel? It's the nose stupid!
WikiW
Met het 750 jarig bestaan voor de deur, komend jaar, ligt het voor de hand in de geschiedenis te duiken. Maar dan wel eigentijds: met WikiWageningen (wikiwageningen750.nl). Iedereen kan meedoen met zijn verhaal over de stad en haar inwoners. Jammer genoeg, alleen in het Nederlands. Met tekeningen in de vertrouwde huisstijl van Henk van Ruitenbeek. Typical Wagenings.