Nieuws - 20 november 2008

RUILHANDEL HELPT STUDENTENCLUBS

Juridisch en bouwkundig advies in ruil voor een roeiclinic, een betere website voor een naamsvermelding, en een cursus EHBO voor een toneelstuk. Wageningse studentenorganisaties hebben interessante deals gesloten op de eerste Wageningse Beursvloer. Met gesloten portemonnee.

Wat kunnen we voor elkaar betekenen. Om die vraag draaide het op de Wageningse Beursvloer, donderdag 13 november in theater Junushoff. Zo’n honderd bedrijven en maatschappelijke organisaties verhandelden er materialen, diensten en menskracht, in navolging van initiatieven in andere steden.
Studentenroeivereniging Argo ging naar huis met vijf overeenkomsten. ‘Het was heel handig dat er zoveel bedrijven en organisaties bij elkaar waren. Je kon mensen makkelijk aanspreken en direct ter zake komen’, vertelt Argovoorzitter Bas Boterman. Dat maakte het toch lucratiever dan een avondje netwerken in een businesscafé. Het succes was mede te danken aan de voorbereidingsavond die de Beursvloer had georganiseerd. ‘We hadden daardoor goed op een rij wat we zochten, zoals advies over hoe de renovatie van ons gebouw aan te pakken.’
De avond werd georganiseerd door onder meer de Kamer van Koophandel, het Meldpunt Vrijwilligerswerk Wageningen en stichting Otherwise. ‘Het was een prima kans om nieuwe mensen te ontmoeten’, zegt Emma Diemont van Otherwise. Deze kleine Wageningse ngo, die wil bijdragen aan de bewustwording en discussie over duurzame ontwikkeling, maakte zelf ook afspraken. ‘Een natuurvoedingswinkel gaat volgend jaar ons Fair share diner sponsoren. Dat was anders misschien ook wel gelukt, maar nu staat het al op papier.’
Met bijna 150 geregistreerde deals voor onder meer Stichting de Veluweloop en Integrand was de avond geslaagd. Met sociaal kapitaal kun je een eind komen.