Nieuws - 15 november 2012

Revolution goes XL

Flitsende lasers, dansers op het podium en losgaan op snoeiharde house: dat is het recept van een Revolution-feest. Afgelopen donderdag kon het grote publiek bij Ceres met het fenomeen kennismaken. Het is tijd voor Revolution XL.

25-Ceres-Feest-GA-2333.jpg
Op Facebook was al duidelijk dat het een succes zou gaan worden: ruim 500 studenten gaven aan dat ze naar Revolution XL zouden gaan.  En in de praktijk wordt dat al snel het dubbele, weet organisator Leon Sturkenboom uit ervaring. Revolution is booming. Samen met Joost Starmans organiseert Leon nu al zo'n anderhalf jaar het feestconcept in Wageningen. In het begin was café Het Gat de thuisbasis. Een club die volgens Leon voor de dancemuziek gemaakt is. Maar het succes van de goedbezochte feesten dwong ze om naar een grotere locatie te zoeken. Dat werd Ceres.
Vette beat
Rond een uur of twaalf begint het feest langzaam los te barsten. Buiten staat een rij tot aan de straat. De dj is een bekende naam uit de dancewereld. De hits van dit moment komen langs, worden soms knap aan elkaar gedraaid en krijgen een elektronisch sausje met een vette beat.  Wie klaar is voor iets exotischers kan terecht bij de 'Revo stage'. Hier komt de echte house en techno om de hoek kijken, met diepe basgeluiden, bliepjes en andere ondefinieerbare ­audiocreaties.
Leon en Joost zien het ondertussen allemaal tevreden aan. De twee studenten Bodem, Water en Atmosfeer weten precies wat ze willen. 'Andere feesten missen net dat professionele tintje, een echt goede dj bijvoorbeeld.' Met Ceres hebben ze een locatie gevonden die aan hun ambities tegemoet komt. 'Dé studentenplek van Wageningen', meent Leon. 'Dat we nu hier staan is wel het bewijs dat er meer vraag naar dit soort feesten is.'