Nieuws - 4 augustus 2016

Recordaantal aanmeldingen voor AID

Meer dan 2250 studenten hebben zich aangemeld voor de Algemene Introductie Dagen(AID). Het AID-bestuur verwacht uiteindelijk 2300 studenten te gaan ontvangen. Dat zou een stijging van tien procent betekenen ten opzichte van vorig jaar.

Op 4 augustus hadden 2266 studenten zich officieel aangemeld. Vorig jaar schreven 2050 studenten zich uiteindelijk in voor de introductieweek. De cijfers laten zien dat de universiteit hard groeit, zegt Floor den Ouden, bestuurslid van het AID-bestuur. ‘Bijna alle studenten die zich aanmelden voor de AID studeren uiteindelijk ook aan Wageningen UR’.

Inschrijvingen AID, bron: AID Wageningen
Inschrijvingen AID, bron: AID WageningenHet grootste gedeelte van de AID speelt zich af op de campus op het grasveld tussen het Orion-, Forum- en het Atlas-gebouw in. Nieuw dit jaar is een sustainability college voor MSc-studenten. Die gaven vorig jaar in een enquête aan dat ze iets minder feesten wilden en meer inhoud. De organisatie probeert speelt daarop in door sprekers uit te nodigen en een debat over duurzaamheid op te zetten. Volgens Den Ouden is voor dit thema gekozen omdat het volgens de commissie te weinig leeft onder studenten. ‘Met de debatten willen we studenten laten nadenken over wat hun impact kan zijn.’

De komende editie van de AID loopt van vrijdag 19 augustus tot woensdag 24 augustus.