Nieuws - 1 januari 1970

Rabbinge invloedrijkste Wageninger

Universiteitshoogleraar en PvdA-senator prof. Rudy Rabbinge is de machtigste Wageninger. Hij staat althans het hoogst genoteerd in de Volkskrant Top 200 van meest invloedrijke Nederlanders.

Rabbinge staat op de 116de plaats in de ranglijst. Die is gebaseerd op een netwerkanalyse van de Nederlandse bestuurlijke elite. Uit de onderzoekswereld zijn er slechts vier hoger scorende bobo’s: NWO-voorzitter prof. Peter Nijkamp (op plaats 96), de Groningse CvB-voorzitter prof. Simon Kuiper (90), de UvA-rector prof. Paul van der Heijden (52) en de directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau prof. Paul Schnabel (8).
De meest invloedrijke Wageningse afgestudeerde is oud-Heinekentopman ir. Karel Vuursteen (plaats 31). Ook alumna ir. Joan Leemhuis-Stout, oud-Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, staat hoog genoteerd (50). Alumnus, oud-minister en lid van de Raad van State prof. Joris Voorhoeve staat op plaats 171. Oud-Rabo-topman en oud-SER-voorzitter prof. Herman Wijffels, erehoogleraar in Wageningen, staat op 32ste plaats in de ranglijst. / GvM