Nieuws - 22 februari 2010

Puntje bij Aaltje

Het kan me geen reet schelen wat je daar van vindt want ik ben Tom Rijntjes en ik verdien tien keer zoveel als jij! Als ik op de stoel van Aalt Dijkhuizen zat, zou ik me niet zo goed kunnen inhouden.

 
Volgens Bartjes ligt Aalt niet heel lekker bij het personeel. Hij zou niet zo goed tegen kritiek kunnen. Ik weet niet precies wat de situatie is voor betreffende klagers maar ik heb de neiging deze opmerking met een korrel zout te nemen. Mensen hebben nu eenmaal de behoefte om voor elke scheet hun superieur aan zijn (of haar, in mindere mate) jasje te trekken.
Ik stel me de situatie als volgt voor. Negen keer heeft Dijkhuizen een inhoudelijke opmerking geduldig afgehandeld. Hij nam het goedbedoelde advies al dan niet in acht op basis van een gestructureerde overweging. Van al dit overwegen is Dijkhuizen moe. Onderknuppel nummer tien komt om vijf voor vijf - Dijkhuizen heeft zijn jas al aan en heeft vrouwlief aan de lijn - met een lullig meninkje over de gang van zaken op zijn afdeling. Dijkhuizen zegt 'een momentje nog lief' tegen zijn telefoon en vervolgens iets bitsig tegen de onderknuppel: ' ik heb nu geen tijd voor jouw fratsen.' Onderknuppel kan niet wachten om dit gevallen steekje wereldkundig te maken en pats, boem, Aalt ligt niet lekker bij het personeel en hij kan slecht tegen kritiek.
Ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten met mijn flauwekulscenario, maar ik vind het gewoon zwak om op basis hiervan de het salaris van de man of zelfs de herbenoeming ├╝berhaupt te bekritiseren. Een bestuurder mag van mij naar verantwoordelijkheid verdienen. En wat is die Balkenende-norm nog waard als diezelfde Balkenende tot vier maal toe zijn kabinet doet desintegreren? Dan is 300k-Dijkhuizen stabieler.