Nieuws - 15 april 2020

Prijsvraag: verzin een naam voor het nieuwe onderwijsgebouw

tekst:
Luuk Zegers

Studenten en onderwijspersoneel mogen de naam van het nieuwe onderwijsgebouw, dat in 2021 klaar moet zijn, verzinnen.

©WUR

De prijsvraag heeft een aantal duidelijke richtlijnen. Zo moet de inzending een Latijns of Grieks woord zijn bestaande uit vier, vijf of zes letters. Dat woord moet een duidelijke link hebben met life sciences, onderwijs of de eigenschappen van het gebouw zelf (duurzame uitstraling, daglicht in alle verblijfsruimten, energiezuinig, inpandige vegetatie, onderhoudsarm, herschikbare indeling).

Deadline 24 april
Deelnemers kunnen hun ideeën, inclusief korte toelichting, mailen naar my.nameproposal@wur.nl, met het naamidee als onderwerp. Daar is wel enige haast bij geboden: namen kunnen worden aangedragen tot 24 april om 18.00 uur. Het is mogelijk om meerdere ideeën aan te dragen, zolang elke inzending in een aparte mail wordt verstuurd.

Jury
Vervolgens gaat een vierkoppige jury (onderwijsdecaan Arnold Bregt, Sander Fransen van communicatie, een studentenraadslid en een vertegenwoordiger van het docentenkorps) kijken naar de inzendingen. Ieder jurylid maakt een shortlist met drie namen. In een juryberaad worden die lijstjes samengevoegd tot één lijst, waaruit twee namen worden gekozen. Uiteindelijk kiest de Raad van Bestuur daar de winnaar uit. Uiterlijk op 1 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Die ontvangt 250 euro en een oorkonde.


Meer informatie voor medewerkers hier; voor studenten hier.
Je kunt de bouw via een webcam volgen.