Nieuws - 12 april 2001

Prijsvraag en denktank voor prikkelende bijdragen landbouwdebat

Prijsvraag en denktank voor prikkelende bijdragen landbouwdebat

De raad van bestuur heeft een essaywedstrijd uitgeschreven voor alle medewerkers. Wageningers die een prikkelende visie op de toekomst van de Nederlandse landbouw in een essay weten te verwoorden, maken kans op prijzen van vijf-, drie- en tweeduizend gulden. De raad gaat ook een denktank samenstellen van jonge onderzoekers.

De raad van bestuur wil met de twee initiatieven een bijdrage leveren aan het debat over de toekomst van de Nederlandse landbouw. Voor de denktank gaat de raad van bestuur op zoek naar vijf tot zeven jonge onderzoekers. Zij zullen onder leiding van een senioronderzoeker drie maanden worden vrijgesteld van hun normale werk om een Wageningse bijdrage voor de landbouwdiscussie te schrijven.

De raad van bestuur wil dat een vrouw de denktank gaat leiden omdat vrouwen volgens bestuursvoorzitter Veerman 'sensibeler' zijn voor de maatschappelijke ontwikkelingen rond de landbouw.

Bijdragen voor de essaywedstrijd over 'reshaping agriculture for the 21st century' kunnen tot 15 mei worden ingeleverd bij de raad van bestuur. Deelname kan zowel individueel als in groepsverband. De bijdragen mogen maximaal duizend woorden lang zijn. Belangstellenden voor de task force kunnen zich tot 17 april met een korte motivatie melden bij dr. Dick van Zaane (Dick.vanzaane@osa.kcw.wau.nl). | K.V.