Nieuws - 21 juni 2007

Overwinning voor Wageningse wielrenster

Sanne van Paassen, eerstejaars student Bedrijfs- en consumentenwetenschappen aan Wageningen Universiteit, heeft zaterdag 17 juni de Ronde van Kerspelen gewonnen. De klassieker, met start en finish in het Friese Drogeham, was haar eerste overwinning bij de elitevrouwen.
Sanne fietst sinds een jaar voor Team DSB bank, de wielerploeg van wereldkampioen Marianne Vos. ‘Meestal rijd ik voor anderen, maar Vos was in het buitenland en nu keken we tijdens de wedstrijd wie er ver kon komen’, vertelt Sanne. Toen een ploeggenote halverwege werd teruggepakt, demarreerde Sanne en kreeg drie medevluchters. Door een lekke band en een valpartij vielen er twee af. Met de laatste bleef ze weg, en Sanne won de sprint. ‘Ik voelde me goed en zat in de juiste ontsnapping. Het laatste deel was het alleen pokkenweer, de regen kwam met bakken uit de hemel en bochten op klinkerwegen namen we heel rustig om niet onderuit te gaan.’
Zaterdag 30 juni rijdt Sanne het Nederlands Kampioenschap op de weg in Maastricht, net als Annemiek van Vleuten, vijfdejaars student Dierwetenschappen die dit jaar is begonnen met wedstrijden fietsen.