Nieuws - 25 november 2010

Overleg met Zijlstra 'teleurstellend'

Studentvertegenwoordigers van de technische universiteiten, waaronder Wageningen, hebben vandaag een manifest overhandigd aan staatssecretaris Zijlstra. Ze vroegen aandacht voor bètastudenten, die onevenredig hard worden getroffen door de nieuwe kabinetsplannen.

dsc2347-halbe4-highres.jpg
Sofie Terwel, commissaris nationaal bij Veste, vertegenwoordigde Wageningen tijdens het overleg.
Volgens haar werden de argumenten serieus genomen en wil Zijlstra de bètastudies blijven stimuleren. 'Helaas kon de staatssecretaris nog niet zeggen hoe, bovendien moet het geld linksom of rechtsom uit het onderwijs komen', licht Terwel toe.

Teleurstellend
De uitkomst van het overleg was teleurstellend. Zijlstra kon geen enkele toezegging doen. 'Een bètaopleiding is volgens de staatssecretaris met name een investering in de eigen toekomst, terwijl goed opgeleide bèta's juist voor de Nederlandse economie en maatschappij essentieel zijn', aldus het studentenraadslid.

Vervolg
Nu deze weg naar een oplossing zo moeizaam verloopt, treden de studenten in overleg met onderwijswoordvoerders in de Tweede Kamer. Wat er na dat overleg moet gebeuren is volgens Terwel nog niet duidelijk: 'Vanaf dat moment moeten we vertrouwen op de landelijke organisaties, ook voor de bètastudenten.'