Nieuws - 26 maart 2012

Osiris wint Gouden Neus

Zaterdag was een goede dag voor Osiris. De studentenvereniging in Leeuwarden kon namelijk de Gouden Neus in ontvangst nemen, de prijs voor het beste initiatief dat geld heeft ingezameld voor de CliniClowns. Van de ruim 800 acties bleek Osiris de meeste stemmen te hebben gekregen in de finaleronde.

gouden_neus.jpg
Als eerste na ontvangst werd zo snel mogelijk de achterban op de hoogte gesteld. Femke Roelofsma, lid van de groep die de actieweek georganiseerd hadden, plaatste meteen een bericht op Facebook: 'We hebben een Gouden Neus!!!'.
Ieder jaar reikt stichting CliniClowns de Gouden Neus uit aan het beste en origineelste landelijke initiatief. Van de 800 acties werd per provincie één actie uitgenodigd om in Amersfoort op het hoofdkantoor van de stichting de finale bij te wonen. Osiris was met haar actieweek, waarin onder andere het bestuur kon worden bekogeld met eieren en studenten een anti-katerontbijt konden kopen, gekozen als beste actie van Friesland. In de actieweek werd 2063,19 euro opgehaald.
Voorzitter Siebren de Jong was blij verrast toen hij het nieuws te horen kreeg. 'Voor de vereniging is het toch weer een stuk publiciteit en daarnaast konden we er ook nog de CliniClowns mee steunen.'