Nieuws - 1 januari 1970

OR Plant ontevreden met bouwplan

De ondernemingsraad van de Plant Sciences Group is nog niet tevreden met de nieuwbouwplannen voor de kenniseenheid. De raad wil garanties over het aantal en de grootte van de werkkamers.

De raad schreef dit vorige week in haar advies aan de directie van de kenniseenheid en de centrale ondernemingsraad. Al bij het voorlopige ontwerp toonden de medewerkers zich ontevreden over het feit dat ze geen eigen kamers zouden krijgen. De directie wil niet iedere medewerker een eigen kamer geven, maar binnen het kantoor ruimtes afbakenen waarbinnen meerdere werkplekken gerealiseerd worden.
Chris Cuperus, voorzitter van de ondernemingsraad: 'Het definitief ontwerp is al een stuk beter dan het vorige, maar we hebben op een aantal punten nog twijfel bij de kamerindeling. Het worden weliswaar geen kantoortuinen, maar we willen graag eerst de inrichtingstekeningen zien voordat we akkoord gaan.'
Verder zet de ondernemingsraad nog vraagtekens bij een aantal technische aspecten van de nieuwbouw. Zo wijst de raad op mogelijke problemen met trillingen voor de lichtmicroscopen die op de eerste verdieping zijn gepland. Ook wil de ondernemingsraad meer duidelijkheid over het dakterras. Zij vreest voor vervuilde lucht als gevolg van de uitlaten van zuurkasten.
Het is nog onzeker wanneer met de nieuwbouw wordt begonnen. In oktober besloot de raad van bestuur het besluit daarover met een jaar uit te stellen vanwege de tegenvallende financiƫle resultaten. / JH