Nieuws - 25 augustus 2010

Op de Boerderie: 6+

Campus culinair op Zodiac.

26-Kantine-Zodiac-GA--20100.jpg
Ik ben: in Zodiac, de thuisbasis van de dierwetenschappen, in een van de antieke gebouwen van Wageningen.  Buiten hangt de geur van vers gemaaid gras en af en toe komt een vleugje boerderijlucht voorbij. Ik probeer onbevooroordeeld naar binnen te gaan, maar het gedateerde uiterlijk van het gebouw belooft weinig goeds.
Ik eet: een uiensoepje met croutons en geraspte kaas, een wit broodje kaas inclusief de verplichte tomaat en ei, een kroket uit het vuistje en mijn dagelijkse chocoladebehoefte in de vorm van een bekertje chocomel.
Ik proef: de bekende Albron-kwaliteit, het lekkerste soepje tot nu toe, een niet al te bijzonder broodje en een prima kroket. Ik word echter niet verwend, de kantine is mini, het aanbod overeenkomstig en de borden en het bestek zijn van plastic!
Ik word: een beetje gedeprimeerd van de eetzaal. Je hebt het gevoel dat iedereen elkaar kent behalve jou. Bovendien  is het gebouw oud, donker en fantasieloos. Toch weet je dat op het terrein van Zodiac met veel liefde en kunde de dierwetenschappen worden bedre-
ven. Dat maakt een klein beetje goed.
Ik vind: hoewel Zodiac het welzijn van de dieren hoog in het vaandel heeft staan, wordt de mens duidelijk niet als hoger wezen beschouwd. De voorzieningen om de innerlijke mens te verzorgen zijn schamel, precies genoeg om weer aan de slag te gaan met de edele wetenschap. Niet meer en niet minder.
Cijfer: 6+