Nieuws - 15 maart 2007

Ontvoering leidt tot geboorte

Bok Julius Caesar, nog geen jaar oud, heeft al nakomelingen. De mascotte van studentenvereniging Osiris in Leeuwarden werd in oktober samen met geit Lies ontvoerd. Het acht maanden oude bokje greep zijn kans.

523_nieuws.jpg
Zustervereniging USRA uit Dronten ontvoerde het tweetal een kleine week om Osiris tot een zusterbezoek te dwingen. Tot die tijd waren Caesar en zijn gezelschapsdame altijd door een hekje gescheiden, aangezien ‘Caesar zijn ballen nog had’, zegt mestfunctionaris Maarten ter Haar van de Bokcie van Osiris. ‘Tijdens de ontvoering hebben ze wel bij elkaar gestaan, en toen heeft hij ‘m ertussen weten te drukken’, concludeert Maarten.
Maandag 12 maart zag het resultaat het levenslicht: een klein bokje en een geitje. ‘Julia en Caes, vernoemd naar hun vader.’ De geboorte is uitgebreid door de Osirisleden gevierd met beschuit met muisjes in het Grand Café op de hogeschool en later in de eigen sociëteit.
De eerste drie maanden blijven de kleintjes bij hun moeder. Wat er daarna met ze gebeurt, weet Maarten nog niet. ‘In elk geval worden het mannetje en vrouwtje op dat moment gescheiden.’