Nieuws - 3 november 2014

Ontspannen in de pauze

tekst:
Roelof Kleis

Ook zo’n druk bestaan? Deze week staan de lunchpauzes op de campus in het teken van de Week van de Werkstress. Oftewel: mediteren in de pauze.

Wageningen UR haakt met een reeks ‘belevenissen’ in op deze landelijke actieweek, een initiatief van minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Van vandaag tot en met donderdag staat het omgaan met en voorkomen van werkstress centraal. De activiteiten vinden in de lunchpauze plaats in diverse gebouwen op de campus. Het volledige programma staat op intranet.

In het jongste nummer van Resource wordt uitgebreid aandacht besteed aan het thema werkstress. Een speciale actieweek lijkt geen overbodige luxe. Uit de voorlaatste Medewerkerkmonitor blijkt dat iets meer dan de helft van de werknemers van Wageningen UR vindt dat ze het te druk hebben op het werk. De cijfers uit de jongste monitor (afgelopen maand) zijn nog niet vrijgegeven.

Uit cijfers van het Bedrijfsmaatschappelijk Werk over 2013 blijkt dat het aantal clienten al jarenlang stijgt. Het afgelopen jaar 'liep' 8,5 procent van de collega’s bij het BMW. Dat zijn bijna vijfhonderd mensen. Werkstress en overspannenheid is de voornaamste klacht. Eenderde van de cliënten bij het BMW valt onder die noemer.