Nieuws - 16 juni 2020

Ontmoet onze nieuwe blogger Katrin Heidemeyer

tekst:
Tessa Louwerens

Resource heeft een nieuwe blogger. Katrin Heidemeyer zal vanaf vandaag haar ervaringen delen over het leven van een promovendus met al zijn ups en downs.

De Duitse Heidemeyer kwam in 2014 naar Wageningen om hier haar master te doen en drie jaar geleden startte ze haar promotietraject bij het Laboratorium voor Biochemie waar ze de mysteries ontrafelt rondom het plantenhormoon auxine.

Onzekerheden delen
In haar blogs is Heidemeyer niet van plan om lastige of persoonlijke onderwerpen uit de weg te gaan. Eerder dit jaar werd ze geïnterviewd door Resource voor een artikel over het imposter sydrome: het idee dat je niet goed genoeg bent in het werk dat je doet. ‘Natuurlijk is het moeilijk om je onzekerheden te delen met een breed publiek’, zegt ze. ‘Maar ik denk wel dat het helpt om je worstelingen te delen.’ Zelf praat ze veel met haar collega’s en ze merkt dat het haar helpt wanneer ze beseft dat anderen hetzelfde meemaken. ‘niet iedereen is zo open over dit soort onderwerpen. Promoveren is stressvol en ik denk dat het belangrijk is om te weten dat je niet alleen bent.’

Promoveren is stressvol, en ik denk dat het belangrijk is om te weten dat je niet alleen bent.

Perspectief
Schrijven is voor haar een uitlaatklep en het helpt haar om haar gedachtes op een rijtje te zetten. ‘Als ik schrijf probeer ik ook gelijk de positieve kanten van mijn problemen te belichten, en dat helpt mij om zaken in perspectief te plaatsen en om er met mildere ogen naar te kijken. Heidemeyer zal met name schrijven over het leven als promovendus met al haar ups en downs. Want het is niet alleen maar stress en onzekerheid, er is ook een hoop plezier.

Heidemeyer woont in Wageningen samen met haar vriend. In haar vrije tijd gaat ze graag sporten: bouderen, yoga, hardlopen en fietsen. Na haar promotie wil ze graag carrière maken als wetenschapsjournalist.