Nieuws - 27 juni 2002

Ontbijt met Speelman

Ontbijt met Speelman

Studenten mochten woensdagmorgen 26 juni vroeg uit de veren om te ontbijten met de rector magnificus. Om acht uur begon het ontbijt met zeventien studenten in de Wolfswaardzaal in het WICC. Studenten konden zich bij de WSO opgeven, met de reden waarom ze met prof. Speelman wilden ontbijten.

Pers mocht niet aanwezig zijn, aldus Simon Vink, woordvoerder van de raad van bestuur. "In goed overleg met de WSO hebben wij dit besloten zodat Speelman niet op zijn uitspraken hoeft te letten." Enkele reacties na afloop gaven weer dat het een smakelijk ontbijt was in een ontspannen sfeer. Jaime Hoogesteeger, student Tropisch Landgebruik: "Nu was het niet zo formeel, lekker los en ontspannen. Je kon lekker ouwehoeren en van gedachten wisselen."

Speelman moedigde zijn gasten aan ieder eerst vijf positieve punten te noemen, en dan een groter aantal negatieve punten. Boven tafel kwamen onder meer de zorgen over studentenaantallen, internationalisering, de verminderde vrije keuze en de vierpuntsvakken. | E.T., foto G.A.