Nieuws - 16 augustus 2013

Ole, aangenaam!

De kop is er af. Om klokslag elf uur vanochtend ging de AID 2013 van start. Zoals het hoort, met de inschrijving.

Op een bankje voor Forum zit de Noor Ole Wang Høiem ontspannen te wachten op wat komen gaat. Type modieus alternatief. Grote zonnebril, baardje, gebreid mutsje. Deze jongen maak je niet gek. Ole is zomaar een van de ongeveer 2000 introductielopers. Misschien kom je hem tegen deze week. Aangenaam!  

Wie?

‘Ole Wang Høiem, Noorwegen, Trondheim, 4-dejaars Landschapsarchitectuur’.Wat ga je doen?

‘Ik ga hier tot Kerst een paar cursussen volgen.'Waarom Wageningen?

‘Om meerdere redenen. Ik ben in de eerste plaats nog nooit in Nederland geweest. Het is spannend om in het buitenland te studeren. Ik ben hier nu twee dagen. Daarnaast worden de lessen hier in het Engels gegeven. Ik had ook naar Duitsland of Spanje gekund, maar dan wordt de taal een probleem. Mensen van mijn universiteit zijn hier ook geweest in die waren erg positief over Wageningen.’Je moet niet alles plannen in het leven
Ole Wang Hoiem


Heb je al woonruimte?

‘Ja, ik woon op Droevendaal. Samen met vijf anderen in een eenheid. Met de kippen en de groentes. Ik denk dat ik daar prima pas.’Wat verwacht je van de AID?

‘Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Ik heb het niet allemaal uitgezocht wat we gaan doen. Ik vind het onderweg wel uit. Je moet niet alles plannen in het leven. Maar het ziet er allemaal goed georganiseerd uit, dus dat komt wel goed. De mensen met wie ik samenwoon zeggen dat dit de mooiste week van de studie is.’Jij wordt opgeleid tot landschapsarchitect. Wat vind je van de campus?

‘Het is allemaal erg plat. Dat is het eerste wat opvalt aan Nederland. De campus is groen en ik heb de indruk dat de buitenruimte goed wordt gebruikt. De fietsvoorzieningen zien er goed uit. Daar kunnen we in Noorwegen nog wat van leren. En ik vind het gebruik van waterpartijen ook goed. De natuurlijke afvoer van regenwater. O, is dat juist een probleem hier? Dat wist ik niet. Dat zie je zo niet. Het is mooi weer vandaag. ’