Nieuws - 11 april 2013

Nutellaroof

Nutella is wereldwijd bijzonder populair onder boterhameters en heeft op internet zelfs een mytisch-heroïsche status bereikt. Misschien was dat de achterliggende oorzaak van de Nutellaroof van afgelopen weekend. Er werd 5000 kilo van het bruine goedje gestolen uit een vrachtwagen in Duitsland.

26-ultra-nutella.jpg
Dieven gingen er vandoor met duizenden potjes met een straatwaarde van 15.000 euro. Pas  dus op voor ­illegale straatver­kopers de komende tijd.
Bieberfever
Noorse scholen verschuiven hun tentamens omdat Justin Bieber een concert geeft in Oslo. Vijf scholen in Ålesund hebben maatregelen genomen omdat ze verwachten dat te veel leerlingen hun tentamens laten schieten. Oslo is 550 kilometer rijden en de concerten vallen midden in de week. De Noorse minister van Onderwijs staat achter het besluit. Misschien wil minister Bussemaker studenten op 1 mei ook wel vrij geven. Wie dient het verzoek in?
Willem
Wel eens een koning van dichtbij gezien? Nu is je kans. De krakendverse koning Willem-Alexander komt naar Wageningen. Op donderdag 30 mei verschijnt hij op het plein bij Hotel De Wereld. Als kroon op de feestelijkheden rondom W750 neemt WA Máxima mee. Wat het stel precies gaat doen is nog niet bekend. Doet er ook niet toe. Kijken!
Neus
In de categorie 'verwarrende wetenschap' het volgende. Ook bloedcellen, het hart en de longen bezitten smaak- en geurreceptoren. Dat beweren onderzoekers van de Technische Universiteit van München. Dus je bloed kan een patatje-oorlog ruiken. Wat is dit voor gekkigheid? En waarom merken wij daar niks van?!