Nieuws - 22 juni 2015

Nomineer duurzame ondernemers

tekst:
Koen Guiking

Wageningse alumni die maatschappelijk verantwoord ondernemen kunnen meedingen naar de Mansholt Business Award for Sustainable Entrepreneurship (M-BASE). Ook andere ondernemers die 'werken in het domein van Wageningen UR' kunnen genomineerd worden voor de prijs.

De duurzaamheidsprijs voor ondernemers wordt uitgekeerd door het Wageningen Universiteits Fonds (WUF). Dat gebeurt tijdens de opening van het academisch jaar op maandag 7 september 2015. Met de prijs is een geldbedrag gemoeid van 25.000 euro. Kandidaten aandragen kan tot en met 4 juli. Ondernemers mogen ook zichzelf nomineren.

'De belangrijkste voorwaarde is dat het aantoonbaar succesvolle, enthousiaste en duurzame ondernemers zijn die werken in het domein van Wageningen UR en daar impact hebben', vertelt Delia de Vreeze namens het WUF. 'Dan kom je al snel uit bij alumni of bij ondernemers die samenwerken of hebben gewerkt met Wageningen UR.' Met de Mansholt Award wil het Wageningen Universiteits Fonds succesvol duurzaam ondernemen stimuleren en belonen, aldus De Vreeze.

De M-BASE wordt eens in de drie jaar uitgereikt. De vorige (en tevens eerste) keer ging de prijs naar Dacom uit Emmen, een bedrijf dat sensoren ontwikkelt om het beste moment te bepalen om het land te bemesten, te irrigeren of met gewasbescherming te behandelen.