Nieuws - 1 januari 1970

Nieuw innovatiecentrum DMV

Het zuivelbedrijf DMV, onderdeel van Campina, vestigt een nieuw innovatiecentrum in Wageningen. Hiermee wil DMV haar onderzoek en marketing op het gebied van industriële voedingsingrediënten versterken.

Het centrum, dat in december 2005 van start gaat in het gebouw van Biopartner aan het Nieuwe Kanaal, moet plaats bieden aan zo’n vijftig medewerkers.Doel van het centrum, meldde directeur Alex Wessels van DMV, is om tot een snelle uitwisseling van ideeën en concepten te komen tussen de research- en marketingafdeling van het bedrijf, teneinde sneller ingrediënten met toegevoegde waarde te ontwikkelen en te vermarkten.
DMW verwerkt eiwitten, mineralen en melksuikers uit reststromen uit de zuivelindustrie tot waardevolle componenten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Zo filtert het bedrijf uit wei-stromen eiwitten en mineralen, die dienen als basisbestanddeel van ijsjes, drankjes, desserts, babyvoeding en voedingssupplementen. Tevens is DMV wereldwijd de grootste leverancier van lactose (melksuiker) dat dient als drager van medicijnen in de vorm van tabletten, capsules en poeders. Het bedrijf heeft een omzet van 500 miljoen euro, waarvan de helft in Europa.
Het R&D-centrum, dat nu is gevestigd in Veghel, wordt in het innovatiecentrum met de marketingafdeling samengevoegd. Voorts wil DMV de samenwerking met de universiteit en kennisinstituten uitbouwen. ‘We willen niet langer adhoc samenwerking, maar vastere structuren creëren’, meldt voorlichter Lex van Moorsel van het bedrijf. Daarbij zou het vooral gaan om kennis van voedingsingrediënten, procestechnologie en eventueel samenwerking op het gebied van klinisch onderzoek en dierproeven bij het testen van nieuwe voedingsingrediënten.
Met de komst van DMV krijgt het bedrijf Catchmabs nieuwe buren in het Biopartner-gebouw.
Dat kan leiden tot een intensieve samenwerking, vindt directeur Peter Sijmons. ‘DMV is een van onze aandeelhouders en onze eerste klant. Catchmabs heeft namelijk een nieuwe methode om eiwitten te scheiden uit reststromen in de zuivelindustrie. Als onze technologie goed werkt en aansluit bij hun specificaties, zullen ze de technologie zeker toepassen. Tot nu toe moeten we voor overleg steeds afspreken in Veghel of hier, maar straks lopen we gewoon even de trap op.’ / AS