Nieuws - 5 september 2002

Muizenissen

Ir Nico Polman, aio bij leerstoelgroep Agrarische economie en plattelandsbeleid:

"Op 24 september promoveer ik op een onderzoek naar de economische aspecten van natuur- en landschapsbeheer. Mijn proefschrift moet, zoals alle Wageningse proefschriften, integraal op het internet verschijnen. Maar daar zou ik wel eens problemen mee kunnen krijgen, realiseerde ik me. Ik zou in ieder geval ??n hoofdstuk van mijn promotie willen publiceren in een tijdschrift. Dat kun je dus vergeten als de universiteit het stuk op het internet heeft gezet.

Ik heb toen contact opgenomen met de afdeling van de bibliotheek die de internetpublicaties verzorgt. Daar hoorde ik dat er voor zulke gevallen al lang een regeling is getroffen. Als je aangeeft dat je nog hoofdstukken wilt publiceren, wacht de bibliotheek een jaar met publicatie. En als je voordat het jaar is verstreken nog een keer zegt dat je hoofdstukken wilt publiceren, krijg je nog een jaar uitstel.

Prima geregeld. Maar waarom weten de aio's niet dat er zo'n regeling bestaat? In mijn omgeving was het tenminste volslagen onbekend. Het is dat ik er achteraan heb gebeld, anders was ik er nooit achter gekomen. De universiteit had daar toch wel wat meer ruchtbaarheid aan mogen geven. Want echt, het staat nergens." | W.K.