Nieuws - 28 februari 2002

Muizenissen

Muizenissen: Ingrid Lefeber, leerstoelgroep Ontwikkelingseconomie:

"In de Optare-regeling voor flexibele arbeidsvoorwaarden zit ook een optie om een computer of fiets aan te schaffen. Ik was eerst blij dat ik door deze flexibele voorwaarden nu ook in staat zou zijn een nieuwe pc te kopen. Maar het blijkt dat het niet mogelijk is de rekening voor een duur apparaat als een computer direct in te sturen. Je moet dat bedrag, twee- tot drieduizend gulden, dus voorschieten. Van de regeling heb ik wel gebruik gemaakt voor de aanschaf van een nieuwe fiets. De rekening van deze nieuwe fiets heb ik kunnen voorschieten. Maar mijn spaarpot is daarmee uitgeput. Dit betekent dat ik geen nieuwe computer kan aanschaffen en dus ook dat ik niet thuis zal kunnen werken.

Het is naar mijn mening geen goede zaak om met veel ophef een regeling te verkondigen van flexibele arbeidsvoorwaarden en deze dan niet toegankelijk te maken voor medewerkers zonder een ruime spaarpot of een hoog salaris. Helaas pindakaas: geen spaarpot, geen flexibele arbeidsvoorwaarden.

Trouwens, als ik nog even wat kwijt mag: dat nieuwe blad, Resource, dat gaat bij mij ongezien de papierbak in. Laat ze liever wat meer budget aan het Wb geven om wat meer lokaal Wagenings nieuws te brengen." | J.T.