Nieuws - 1 november 2001

Muizenissen

Mies Gerbrands, leerstoelgroep Landschapsarchitectuur

"Heb je de broodjes bij ons in de kantine wel eens gezien? Fabrieksbrood, verpakt in plastic. Als het een beetje tegenzit, staat het plastic bol en zit er allemaal condens aan de binnenkant. Dan vallen de broodjes uit elkaar door het vocht. Verschrikkelijk, vinden we dat.

Wij betalen liever wat meer dan die ene gulden en eten dan wat goeds. Dat hebben wij van De Hucht de mensen van de Restauratieve Dienst ook verteld. Nou, vertelde de Dienst, dat kon geregeld worden. Dus kwamen zij met van die dure sesambroodjes van drie gulden. Ook in een plastic zakje, maar dan met fabriekssalade erop. Als je pech hebt, dan hebben ze in de vrachtwagen op hun kant gelegen en is alle salade eruit gekropen.

Met de kantine van ons is het niets meer. We hebben ons best moeten doen om hem weer open te krijgen, maar het is niet meer wat het was. Niks aan te doen, zegt de Restauratieve Dienst. "Dan moet er ge?nvesteerd worden. Dat loont niet, want we verkopen per dag maar 107 consumpties. En jullie zitten er nog maar een paar jaar." Dat kan allemaal wel kloppen maar er loopt hier ook iemand rond die het hele gebouw in kaart brengt. Tot aan de riolering toe. In het kader van de Arbowet. Dat gaat kapitalen kosten. Daar is dan weer wel geld voor. Ook al zitten we hier nog maar drie jaar." | W.K.