Nieuws - 17 augustus 2001

Muizenissen

"Nee, eigenlijk niks te klagen over de AID", meent een eerstejaars. "Beetje vermoeiend is het wel." "Maar dat hoort ook zo", zegt een ander.

De belofte van een tientje voor de inzameling van geld voor het Grote Ideaal, in ruil voor een vette klacht, doet wonderen bij groep 39. Ineens scheelt er van alles aan volgens de eerstejaars. En het is ook nog eens niet niks. De SSHW, de Stichting Sociale Huisvesting Wageningen, doet z'n werk niet goed. Vijf leden van het groepje zoeken nog vergeefs een kamer. Een van hen staat al sinds januari ingeschreven. Ze belt bijna elke dag, maar krijgt steeds nul op het rekest. "Terwijl half Hoevestein leegstaat", klaagt ze. "Insiders zeggen dat ze die flat vrij houden voor de Chinezen die er aankomen. Terwijl die toch ook best op en neer kunnen reizen?" Ook anderen zijn er stellig van overtuigd dat het aan de laksheid en bureaucratie van de SSHW ligt dat ze nog geen kamer hebben. En voor elders een kamer zoeken hebben ze geen tijd tijdens de AID.

Maar er is nog meer te klagen. Zo zit er bijvoorbeeld dit jaar geen kroegentocht in het programma, terwijl dat nou juist leuk zou zijn. "Zo leren we de kroegen niet kennen. Overigens, er schijnt ook geen discotheek in Wageningen te zijn. Maar daar kan de organisatie van de AID natuurlijk niks aan doen." Toch is het laatste puntje dat groep 39 naar voren brengt, dat de organisatie het ontbijt maar beter kan schrappen. Met het nachtleven zit het tijdens de AID dan toch blijkbaar wel goed. | J.T.