Nieuws - 29 november 2011

Movie W langer in LA13

Cultuurgebouw LA13 blijft drie maanden langer open. Dat betekent dat de huidige gebruikers, waaronder Movie W, nog tot april 2012 kunnen blijven.

movie_w.jpg
De reden voor het uitstel is dat het Klokgebouw op de Dreijen nog niet klaar is voor gebruik. Op Movie W na krijgen de meeste van de huidige gebruikers daar onderdak. Het gaat dan om RUW, Otherwise, de Boerengroep, AIESEC, Integrand, ISOW en SP3. De fusieclub PSF/WSO en VeSte krijgen onderdak op de campus.
Schrapen
Voor Movie W komt het uitstel als geroepen. Het filmhuis heeft de financiering voor een verhuizing naar kunstencentrum 't Venster aan de Generaal Foulkesweg nog lang niet rond. 'Die drie maanden extra is dus winst', reageert woordvoerder Huib de Vriend. Die tijd gaat het filmhuis gebruiken om meer geld bij elkaar te schrapen. Het bestuur van Movie W praat komende week weer met Wageningen UR over een bijdrage in de kosten.
Duidelijkheid
Ondanks toezeggingen te helpen bij een doorstart, liepen eerdere pogingen geld los te krijgen van Wageningen UR op niets uit. De Vriend: 'Wij dachten met ons laatste businessplan aan alle voorwaarden van de RvB te hebben voldaan. Maar blijkbaar is dat niet zo. Er komen telkens weer nieuwe argumenten bij. We willen nu duidelijkheid. We willen weten wat wel kan, in plaats van achteraf steeds te horen wat er schort aan de plannen.'
Sponsors
De verhuizing van Movie W kost zo'n 73.000 euro aan investeringen in inrichting en de aanschaf van een digitale projector. Naast Wageningen UR doet Movie W daarvoor ook beroep op diverse fondsen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds  heeft volgens De Vriend al een bijdrage toegezegd. De komende maanden staan ook acties op de rol om sponsors te zoeken onder bezoekers en sympathisanten.