Nieuws - 12 maart 2012

Movie W is gered

Movie W heeft het geld voor een doorstart binnen. Het lange tijd in nood verkerende filmhuis sluit zondag de periode in LA13 af met een gratis voorstellingen.

filmpje.jpg
De vlag voor het filmhuis kon definitief uit toen vlak voor het weekeinde Wageningen UR officieel 50.000 euro toezegde voor de doorstart. Eerder al werd een dergelijk bedrag in het vooruitzicht gesteld. Maar de formele toezegging moest nog komen. Met het geld van Wageningen UR is volgens het bestuur van het filmhuis het financiele plaatje rond en kan worden begonnen met de inrichting van de nieuwe zaal. Movie W trekt in een pand bij kunstencentrum t Venster aan de Wilhelminaweg.
Roerig
De doorstart van het filmhuis maakt een einde aan een roerige periode. Begin 2011 kreeg Movie W te horen dat ze uit LA13 moest. Ook  besloot Wageningen UR niet meer structureel geld te willen steken in het filmhuis. Daarmee begon een lange zoektocht naar voldoende geld voor een doorstart. Naast Wageningen UR hebben ook de gemeente Wageningen, het Prins Bernhard Cultuurfonds, lokale ondernemers, 't Marin en individuele filmliefhebbers bijgedragen aan het benodigde geld van ongeveer een ton.
Sprookje
Movie W begint in september met voorstellingen aan de Wilhelminaweg. Het verblijf van bijna tien jaar in LA13 wordt komende zondag 18 maart afgesloten met gratis vertoningen van de franse film Angèle et Ton. Dit filmdebuut van Alix Delaporte is een modern sprookje met passend happy end. Er zijn voorstelling om 18.00, 19.30 en 21.00 uur.