Nieuws - 16 augustus 2012

Minder ruimte voor Rikilt

Besparing loopt vooruit op teruglopende inkomsten.Voedselveiligheidsinstituut Rikilt geeft een klein deel van haar ruimte op. Deze wordt overgenomen door de voedsel en warenautoriteit (NVWA), 'medebewoner ' van het gebouw Vitae op de Wageningse campus. De NVWA-vestiging in Wageningen heeft extra ruimte nodig vanwege een toestroom van medewerkers uit locaties in Zutphen en Eindhoven die worden gesloten.
Directeur Robert van Gorcom van Rikilt verwacht dat in totaal zo'n vijf tot tien van zijn medewerkers hun individuele kamers kwijtraken. Anderen zullen een kleinere werkplek krijgen. Van Gorcom:'Ikzelf krijg bijvoorbeeld ook een kleinere kamer.' Ter compensatie komen daarvoor meer overleg- en flexplekken.
De ondernemingsraad van Rikilt staat achter de beslissing en is voldoende gekend, zegt vertegenwoordiger Richard Helsdingen. 'Het is een logische oplossing. Protest is er dus ook niet, hooguit wat individuele ontevredenheid.'
Indirect zorgt de verhuizing voor een besparing op de huurkosten van het Rikilt. Geen slecht idee met het oog op de toekomst, vindt Van Gorcom . 'Hoewel we er nu nog nauwelijks last van hebben, verwachten we dat de inkomsten volgend jaar terug zullen lopen.' Rikilt krijgt relatief veel opdrachten van de overheid, die momenteel krimpt en bespaart.