Nieuws - 24 april 2008

Meer bezoekers voorlichtingdag

De voorlichtingsdag voor BSc-opleidingen van Wageningen Universiteit trok zaterdag 18 november 1032 scholieren, 150 meer dan vorig jaar. Daarmee zet de stijging van de afgelopen jaren zich voort.

114_nieuws.jpg
In 2002 kwamen er nog 581 belangstellenden op de voorlichtingsdag af. De belangstelling lijkt dus structureel toe te nemen. Ook de voorlichtingsdag in april trok de afgelopen jaren steeds meer bezoekers.
De hoge opkomst van afgelopen zaterdag is extra opmerkelijk, omdat deze voorlichtingsdag voor het eerst alleen maar voor de bacheloropleidingen was. ‘We merkten dat scholieren een andere informatiebehoefte hebben dan mensen die op zoek zijn naar een vervolgstudie’, vertelt Inge Bos van Voorlichting en werving. ‘Vwo’ers zoeken niet alleen een leuke opleiding, maar willen ook weten hoe het nou is om te studeren, hoe je een kamer zoekt en hoe het uitgaansleven hier is. Voor hen is alles nieuw, terwijl hbo’ers dat al eens hebben meegemaakt. Die komen meer met gerichte vragen en zijn soms na een uurtje weer weg.’
Van Hall Larenstein Wageningen hield op 18 november ook een voorlichtingsdag en kreeg ruim 250 scholieren op bezoek. Vrijdag 24 november komen nog eens zeventig Duitse studenten naar Wageningen voor een aparte informatiedag. Samen zijn dit ongeveer evenveel belangstellenden als vorig jaar.
Van Hall Larenstein in Velp en Leeuwarden hebben eigen voorlichtingsdagen, maar waren wel met een stand aanwezig. De voorlichtingsdag voor de masteropleidingen van Wageningen Universiteit is in maart.