Nieuws - 30 november 2011

Leve het kabinet Rabbinge I (deel 2)

Hoe zouden Wageningse wetenschappers regeren in een zakenkabinet? Komende donderdag geeft Resource het antwoord, maar nu vast een voorproefje.

Ridderzaal.jpg
Het vertrouwen in politici is in Italië zo laag dat de eerste regering na Berlusconi alleen nog maar professoren, zakenlieden en juristen bevat. Dat zou in Nederland ook zo maar kunnen gebeuren. Hoe zou een Wagenings zakenkabinet Nederland regeren? Vandaag: Edith Feskens, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Edith Feskens is de gedroomde kandidaat voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Feskens is een internationaal gerespecteerd epidemioloog en heeft ruime ervaring bij het Rijksinstituut voor de volksgezondheid.
‘Preventie wordt de focus van mijn beleid. Zonder aandacht voor preventie rijzen de kosten de pan uit en ontstaan er meer chronische ziekten. Ik zou hiervoor eerst een aantal maatregelen van mijn voorganger terugdraaien, dat is helaas nodig. De diëtist komt weer in de basisverzekering. Fysiotherapie moet goed bereikbaar blijven. Ik zou subsidie op gezond voedsel voor de lagere socio-economische klasse overwegen. Het hele idee dat leefstijl ieders eigen verantwoordelijkheid is, laat ik los. 
 
Meer over Feskens en haar collega-ministers? Donderdag te lezen op bladzijde 12 in de papieren Resource.