Nieuws - 16 oktober 2017

Leuke,  lekkere en leerzame World Food Day (fotoserie)

tekst:
Tessa Louwerens

Prachtig weer, lekker eten en veel leerzame excursies, workshops, talkshows en films. Afgelopen zaterdag was de World Food Day in de Mauritskazerne in Ede.

© Tessa Louwerens

Tijdens World Food Day krijgen mensen de kans om een kijkje achter de schermen te nemen en meer te leren over het verhaal achter ons eten. Bussen reden de hele dag af en aan om iedereen naar de verschillende locaties te brengen. Zo was er bijvoorbeeld een supermarktsafari in de Albert Heijn XL. Daar legt duurzaamheidsexpert David Klingen uit hoe je je een weg baant door de jungle aan producten en labels om zo verantwoord mogelijk boodschappen te doen.

Bij Essensor mochten mensen plaatsnemen in het smaakpanel. Hoe zout is iets nu precies? Het blijkt toch best lastig om dat te proeven. Professor Marianne Geleijnse is er ook bij om meer te vertellen over zout en gezondheid.

Tussen de excursies door was er ook genoeg te doen op het terrein van de Mauritskazerne. Lokale ondernemers stonden met hun producten op de streekmarkt en er zijn diverse workshops. ‘s middags was er ook gelegenheid om in discussie te gaan met presentatoren Maarten Remmers en Ersin Kiris van het programma de Keuringsdienst van Waarde.

Bekijk hieronder de fotoserie:

World Food Day