Nieuws - 23 april 2009

LAATSTE AVONDMAAL BIJ KSV

Er staan schnitzel en roomsoezen op het menu bij de mensa van KSV St. Fransiscus op maandagavond 27 april. Dat is de laatste keer dat niet-leden welkom zijn. Pijn in het hart is overdreven, ‘maar het is jammer’, vindt mensaverantwoordelijke Lies Zandberg.

Wageningen UR zet vanaf 1 juli 2009 de subsidie aan de openbare mensa’s van SSR-W en KSV St. Franciscus stop. De mensa van KSV sluit nu al, want de kok gaat per 1 mei elders kokkerellen. Hij geeft nu nog les aan de kookcommissie. De enorme mensa blijft namelijk niet compleet onbenut.
Vanaf volgende week kunnen leden er op maandag en woensdag eten. Ook grotere groepen mensen die geen lid zijn, zijn welkom – als ze zich een week van tevoren aanmelden. De prijs voor een maaltijd stijgt naar vier euro. Nog steeds goedkoop dus. Kan dat uit?
‘Het wordt wel moeilijker, maar we willen grote groepen van bijvoorbeeld studieverenigingen de mogelijkheid bieden hier te eten. Met 25 man in een studentenhuis eten is lastig en uit eten gaan duur’, legt bestuurslid Nadine Arce uit.
De studentenvereniging met katholieke roots heeft al sinds 1949 een mensa. Toen betaalden leden één gulden voor een maaltijd. ‘Destijds woonden veel mensen bij een hospita en konden daar niet koken’, schetst preses Bob Lambrechts.
Bij de laatste openbare maaltijd neemt KSV afscheid van de kok. Net als afgestudeerde leden die voor het eerst als reünist voor de deur staan, wordt hij ‘ingezongen’; leden zingen een lied vol persoonlijke plaagstootjes voor hem. En bezoekers krijgen als troost een gratis kop koffie toe. / Alexandra Branderhorst

MENU

Oma's tomatensoep
*
Schnitzel met
zigeunersaus
Zomergroentenmix
in roomkruidensaus
Country Cubes en
Frisse tomatensalade
*
Slagroomsoesjes
met chocoladesaus