Nieuws - 1 januari 1970

Kunststof atletiekbaan op komst

Volgend najaar worden er misschien weer atletiekwedstrijden gehouden in Wageningen. De gemeente kende burgeratletiekvereniging Pallas ’67 een subsidie toe, waardoor zij kunnen bijdragen in de exploitatiekosten van een nieuwe kunststof baan op de Bongerd.

Op het universitair sportcentrum ligt nu een gravelbaan waarop volgens de regels van de atletiekbond geen wedstrijden meer mogen worden gehouden. De baan is verder hard aan onderhoud toe. ‘Exploitatie van een kunststof baan is voor ons uiteindelijk goedkoper dan van een gravelbaan’, aldus Henri ten Klooster van het sportcentrum. Bijkomend effect is dat er door bijvoorbeeld juniorenwedstrijden ook potentiële studenten kennis maken met Wageningen.
De voorbereidingen voor de aanleg zijn al maanden bezig. Op dit moment wordt gewerkt aan een aanvraag bij de raad van bestuur voor de investering, die ongeveer vijf ton bedraagt. ‘Het gemeenteraadsbesluit is een geweldige steun in de rug’, aldus Ten Klooster. Als alles doorgaat kan de baan deze zomer worden aangelegd. / YdH