Nieuws - 3 november 2011

Koud in je huiskamer

'Good evening ladies and gentlemen, my name is Bobby Baxter. Death...' Acteur Thomas Dudkiewicz praat langzaam en laat een pauze vallen.

28.-foto-Cult_.jpg
Zijn ogen kijken, onder zijn achterover gekamde haar, groot en koud de kamer in. ... 'has its way of setting one's priorities straight.' Vluchtig speelt een sardonisch lachje om zijn mondhoeken. Een aanvankelijk romantisch liefdesverhaal ontaardt in een beestachtige moord. De gevoelstemperatuur zakt enkele graden. Thomas Dudkiewicz bedacht de huiveringwekkende en strak gestileerde monologen over de gewetenloze killer Bobby Baxter tijdens zijn studie aan de Theaterschool Maastricht.
Het is één van de tien voorstellingen van het Wageningse studentenkamertheaterfestival Roomservice op donderdag 10 november in het centrum van Wageningen. Bobby Baxter is Engelstalig, net als de Double Dutch Comedy van de Groen Brothers, bekend van hun persiflagefilmpjes op YouTube. Er is ook kunst met een grote K, bijvoorbeeld een dansduet van Dansstorm Oost en Nederlandstalige liedjes van Grote Prijswinnaar Eefje de Visser.
Info http://studiumgenerale.wur.nl