Nieuws - 14 februari 2013

Kots

Een Engelsman heeft een vermoedelijk zeer waardevolle 'rots' gevonden. Tijdens een strandwandeling was zijn hond erg geboeid door een gele, stinkende steen van drie kilo. Na een beetje googelen kwam hij erachter dat het om potvisbraaksel ging. Dat wordt verwerkt in parfums als Chanel No 5. Mjammie. De klomp kan 130.000 euro waard zijn. Misschien tijd voor een vakantie op Texel....

26-ultra0712.jpg
Fietsweer
Fietsen voor de lol doen we vooral als het mooi weer is. Dat wisten u en ik natuurlijk al, maar Twentse en Wageningse wetenschappers hebben het nu echt aangetoond. Maar wat is mooi weer? Regen blijkt ons nauwelijks van de fiets te houden. Het gaat om de juiste temperatuur. Kijk, dat is dan toch wel weer verrassend.
Valentijn
Hoe mooier en slanker de vrouw, hoe minder bedpartners. Dat beweert sociologe McClintock van de universiteit van Notre Dame. Hoe dat komt? Mooie vrouwen hebben meer macht op de relatiemarkt en dus meer invloed op het succes van hun relatie. Voor mannen geldt het omgekeerde: hoe mooier, hoe meer bedpartners. Jammer dan.
Welkom
Leeuwarden zet zichzelf op de kaart met een driedaags festival in juli. Welcome to the Village, heet het. Maar daar denken de lokale naturisten iets anders over. Ze zijn blij met de komst van het festival, dat deels op het naaktstrand zal plaatsvinden. Maar dan moeten bezoekers zich wel van hun kwetsbaarste kant laten zien. Geen kleren dus. Wie gaat er mee?