Nieuws - 24 mei 2013

Koning kijken

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima doen donderdag Wageningen aan. In open koets presenteert het paar zich aan den volke. Hier de route.

ROUTE_30_mei_16052013.jpg
Het bezoek aan Wageningen maakt onderdeel uit van de tournee die het koninklijk paar maakt langs alle provincies van ons land. In Gelderland doet de roadshow het 750-jarige Wageningen aan. Het paar arriveert om half twaalf bij Hotel De Wereld. Internationale studenten van ISOW vormen daar een erehaag en er zijn een aantal optredens van kinderen. De folkband Madlot zorgt voor vrolijke muziek.   

Na de korte ontvangst (tien minuten) volgt een rondrit van ruim een kilometer door de stad. De route voert van het 5-Mei plein om het centrum heen naar de haven. Onderweg vinden korte presentaties plaats over Wageningen als City of Lif Sciences, Wageningen als Stad van de Bevrijding en Wageningen 750. Van de haven gaat de koninklijke tocht verder over de Rijn richting Rhenen en de provincie Utrecht. De gemeente Wageningen verwacht veel publiek langs de kant van de weg. Veel scholen en instellingen hebben zich al gemeld voor een vak langs de route. Bezoekers van buiten kunnen gratis parkeren langs de Vadaring en op terrein Duivendaal bij het oude Bestuurscentrum van Wageningen UR.