Nieuws - 26 september 2013

Koning Aalt

Koning Aalt de Eerste treedt af…
Ben ik blij of ongelukkig…

Je kan je altijd af blijven vragen of Wageningen met Koning Martin, Koning Rudi of Koningin Louise niet dezelfde ontwikkeling doorgemaakt had. En stel je voor dat we Koning Douwe, Koning Frans, ‘Kink Ken’ of Koning Marten gehad hadden, hoe had de WUR er dan uitgezien?
Vandaag zag ik dat de entree van het Atlas gebouw waar onze hofhouding resideert nadat ze uit het paleis aan de Costerweg verdwenen zijn sterk verbeterd is. Er is nu een speciale parkeerplaats voor bezoekers van onze ceo’s en een aparte trap voor hen naar de ingang van Atlas.
Het was voor de paleiswisseling ook een crime om lopend het Atlasgebouw in te komen. Stiekem dacht ik ook gebruik te maken van deze trap en kwam met een blij gemoed op mijn electric ros aangefietst en wilde haar parkeren tegen een pilaar waar de shortcut naar de koningen op gebouwd is. ‘Royal shit’, dacht ik toen ik zo’n rond rood plakfresco’tje mij toeschreeuwde: ‘Verboden fietsen te parkeren!’ Moet je toch weer een eind verderop je fiets parkeren, dat ellendige lange vals plat overwinnen, dan een scherpe hoek naar rechts voordat je Atlas mee mag helpen de wereld te dragen.

Komt Koning Aalt nooit op de fiets? Ik stel voor dat we als volgende machthebber een fietsende koningin aantrekken. Ze mag mijn electric ros best  even lenen voordat ze definitief beslist om per fiets te komen. Gewoon elke morgen over het drukste fietspad van Nederland, met Coldplay’s  nieuwste soundtrack I ‘ll carry your world in haar oortelefoontjes, dan tegen de wind in over de kaalste campus van Europa naar het Atlasgebouw. Daar even de plakfresco opruimen, fiets parkeren, trappetje op en met een open houding Atlas helpen om de Wereld te dragen en te voeden en niet, zoals Koning Aalt, er boven op te gaan zitten en te dicteren hoe het moet!

Kers van Veluw