Nieuws - 31 mei 2007

Komt wel goed

781_nieuws.jpg
Alles is geregeld. De locatie, drankafkoop, band, dj en fotograaf. We hebben zelfs gezorgd voor extraatjes, zoals een special act en een welkomstdrankje. Als voorzitter van de galacommissie heb ik samen met drie anderen er alles voor gedaan om te zorgen dat het Ceresgala van dit jaar een spetterend feest wordt. Ik heb zelfs een nieuwe jurk gekocht, die in mijn kamer hangt en waar ik af en toe dromerige blikken naar werp. Eigenlijk zou ik me dus opgetogen moeten voelen en onwijs moeten uitkijken naar de avond zelf. Maar er is helaas één klein probleempje...: ik heb nog geen date.
Op de vereniging gaan de meeste gesprekken rond deze tijd over het gala en over wie er al gevraagd is en hoe. Het is de bedoeling dat jongens de meisjes vragen door middel van een blauwe brief met zilveren letters, die de meisjes beantwoorden met een roze brief met gouden letters. Vaak echter tonen de leden zich creatiever en worden er kamers blauw geverfd of roze taarten bezorgd om de boodschap over te brengen.
Uiteraard blijven er altijd wat mensen over die nog geen date hebben. Toch komt het elk jaar wel goed. Vaak gebeurt dit dan op het laatste moment, waarbij de jongen het meisje vraagt met een schraal blauw drankje, maar het meisje is allang blij dat ze tenminste een date heeft.
Desondanks is er de angst om alleen achter te blijven. Ik weet dat ik niet de enige ben die nog niet gevraagd is en dat het echt wel goed komt, maar af en toe zie ik een doemscenario voor me. Daar sta ik dan, in mijn mooie jurk, zonder date, tussen allemaal galastelletjes. Als medeorganisator van het feest nog wel.
Ik kijk heus wel uit naar de avond zelf, benieuwd wat onze inspanningen opgeleverd hebben en hopend dat iedereen het naar zijn zin zal hebben. Maar ik heb nu te vaak gehoord dat het echt wel goed zal komen en dat ik natuurlijk wel een date zal krijgen. Eerst wil ik een blauwe brief zien om dat te geloven.