Nieuws - 1 januari 1970

Komende maanden nog geen internet-afdelingstelefoon

Het gaat al gauw nog een maand of drie duren voordat er op de afdelingen van studentencomplexen van de SSHW een afdelingstelefoon is voor bellen via internet (VOIP).

De benodigde schakel tussen de analoge telefoon en de glasvezelkabel, een apparaatje ter grootte van een pakje sigaretten, moet nog in productie worden genomen. Met dat apparaatje kunnen afdelingsbewoners na het invoeren van hun pincode bellen met een draadloos toestel. Tot het zover is blijven de KPN-aansluitingen die nog via de SSHW lopen gewoon bestaan.
Inmiddels bellen al bijna vijfhonderd SSHW-huurders individueel via VOIP. Voor de afdelingsvariant van VOIP moest een aparte oplossing worden gezocht omdat er vanwege brandveiligheidseisen niet zomaar kabels naar gezamenlijke ruimtes mogen worden getrokken.
In de nieuwbouw aan de Nobelweg komt wel een aansluiting in de woonkamer, zegde adjunct-directeur van de SSHW Jan Harkema toe tijdens een persconferentie over VOIP twee weken geleden. Ook bij de verbouwing van het complex Walstraat wordt een aansluiting op de gang geregeld. Bij het nieuwe complex Binnenhaven is dit niet gebeurd. | Y.d.H.