Nieuws - 10 mei 2001

Kok bereidt voedselconferentie voor

Kok bereidt voedselconferentie voor

Gestimuleerd door het succes van de scholierenconferentie over het klimaat, komt er volgend voorjaar een conferentie voor vwo-scholieren over gezond en veilig voedsel.

Prof. dr. ir. Frans Kok, voorzitter van de kerngroep die deze conferentie gaat organiseren, vertelt dat de keuze voor voedsel logisch is. Kok: "Veiligheid van voedsel staat erg in de belangstelling op dit moment. Bovendien houden veel studierichtingen zich bezig met voeding in de brede zin. We hopen dat de conferentie weer veel aankomend studenten trekt en Wageningen flink in de kijker zet." Als locatie wordt gedacht aan een circustent op De Dreijen. Plannen voor twee megafestaties met prominente sprekers en zo'n zeventig workshops rondom het thema voedselveiligheid zijn in ontwikkeling. "Het is de bedoeling dat je die dag van alles kunt eten en over allerlei aspecten van eten kunt spreken. De workshops moeten aansprekende titels krijgen", aldus Kok.

De organisatie zoekt nog sponsors voor de scholierenconferentie. Gedacht wordt aan bedrijven in de levensmiddelenindustrie als Unilever, Numico, Albert Heijn, Heineken en Coca Cola. | Y.d.H.