Nieuws - 2 november 2006

Keukenleed op de Haarweg

De nieuwe aanrechten in studentencomplex Haarweg in Wageningen worden drie centimeter verhoogd, schappen boven het aanrecht worden niet meer vastgelijmd en in de toekomst gaat Idealis beter communiceren met huurders over de werkzaamheden op de afdelingen. Dit is het resultaat van overleg tussen de woonvoorzitters en de woningcorporatie.
De keukens op de Haarweg worden momenteel vervangen. Twee weken geleden, toen de eerste afdelingen waren aangepakt, ontstond er commotie onder bewoners. De nieuwe aanrechten bleken tweeënhalve centimeter lager dan de oude. Dat is vervelend voor lange studenten, en bovendien pasten sommige koelkasten er niet meer onder. De schappen naast de keukenkastjes waren vastgelijmd en niet meer te verwijderen. Huurders die een eigen magnetron of afzuigkap hadden, konden deze daardoor niet meer kwijt. Ook klaagden bewoners dat ze nauwelijks wisten wanneer de aannemer begon en wat er precies ging gebeuren.
Vanwege de ophef legde Idealis maandag de bouw stil. Na overleg met de woonvoorzitters kon de bouw dinsdag weer worden hervat. ‘We zijn tevreden’, zegt woonvoorzitter Sebastiaan Winter. ‘Deze aanpassingen konden worden gedaan zonder extra kosten te maken. Dat is belangrijk, want uiteindelijk moeten de huurders dat weer opbrengen.’ De verbouwing van de Haarwegkeukens duurt nog tot eind december.