Nieuws - 1 januari 1970

Kantines op Born sluiten

Veel medewerkers op de Born moeten na de zomer naar buiten om te lunchen. De kantines van Alterra en Plant Research International sluiten per 1 september, en ook de kantine van de Plant Sciences Group (gebouw 115) gaat dicht. Medewerkers kunnen straks voor soep en broodjes terecht bij een soort gebakskraam en een semi-permanente tent.

Oorzaak van de kantineproblemen op de Born is de uitgestelde oplevering van het Forum. De kantines op Alterra en PRI worden vanaf september verbouwd tot kantoorruimte, net als de bibliotheek van Alterra. Die verbouwing moet doorgaan omdat de kantoorruimte nodig is. Het contract met de cateraar was ook al opgezegd. De bibliotheek verhuist tijdelijk naar het Imaggebouw.
Voor de gesloten kantines komt een tijdelijke oplossing in de vorm van een ‘gebakskraam zoals je die op de kermis ziet’, aldus Annet de Haas, hoofd Technische en algemene diensten van het facilitair bedrijf. ‘We weten nog niet precies waar hij komt. Je kunt er het standaard assortiment met soep en broodjes krijgen. Mensen zullen het in hun eigen gebouw moeten gaan opeten.’
De wagen gaat niet rijden, omdat hij aangesloten moet worden op riolering en stroom. Over enkele maanden kunnen mensen die op de Droevendaalsesteeg werken, al wel terecht bij de kiosk die in het nieuwe Atlasgebouw komt. Daar komt een klein uitgiftepunt met belegde broodjes en wat ruimte om te zitten. In het oude Imag-gebouw, waar Van Hall Larenstein tijdelijk intrekt, gaat bovendien de kantine weer open.
De kantine van gebouw 115 wordt binnenkort ook gesloten. In afwachting van de opening van het restaurant in het Forumgebouw moet er een aluminium tent komen, met vloer, verwarming, keuken en zitjes. Er zal een uitgebreid assortiment verkrijgbaar zijn, inclusief snacks. Het was de bedoeling dat de kantine volgende week al dicht ging, maar er zijn problemen met de bouwvergunning voor de tent. Bovendien zit er mogelijk asbest in de kantine die verbouwd gaat worden tot Restaurant van de Toekomst, waardoor de verbouwing wordt vertraagd. De tent moet voor gebouw 116 komen, op de parkeerplaats en het grasveld.
De medewerkers van de kantines die gesloten worden en nu werken bij cateraar Sodexho, kunnen bijna allemaal aan het werk blijven. Een deel van hen gaat over naar de nieuwe cateraar Albron die straks overal de kantines runt. Voor anderen wordt vervangend werk gevonden binnen Sodexho. / YdH

Zie ook de stelling: Een goede kantine is onmisbaar