Nieuws - 6 september 2001

Kantines dicht, koffie duurder

Kantines dicht, koffie duurder

Studenten en medewerkers op de Hucht waren na de zomervakantie totaal verrast: hun kantine was gesloten. Ook in voormalig hotel De Wereld is de kantine dicht. "We hebben grote tekorten en moeten actie ondernemen", licht hoofd Restauratieve verzorging Davies Thomas het besluit toe. De sluiting levert een besparing op van een ton.

De Restauratieve verzorging zal ook bekijken of eind dit jaar een van de drie kantines op De Dreijen moet sluiten. De kantine op Nieuwlanden staat ook op de nominatie, afhankelijk van het moment waarop ze gaan verhuizen. Daar staat tegenover dat de kantine van de Leeuwenborch begin 2002 gemoderniseerd wordt: er komt een nieuwe keuken, nieuw meubilair en een uitgebreid assortiment met biologische producten en warme maaltijden.

In de universiteitskantines gaat de koffie per 10 september een gulden kosten in plaats van vijftig cent. Ook veel andere producten worden dan twee kwartjes duurder en de prijs van bijvoorbeeld uitsmijters gaat een paar gulden omhoog. Jarenlang zijn nauwelijks prijsstijgingen doorgevoerd, verklaart Thomas. | M.H.

Foto: De kantine van de Hucht is verlaten. De afwas staat nog in de keuken. Foto G.A.