Nieuws - 8 februari 2017

Kanshebbers voor onderwijsprijs bekend

tekst:
Vincent Koperdraat

Zestien docenten van Wageningen University & Research maken kans om de Teacher of the Year Award 2017 te winnen. Het Universiteitsfonds Wageningen heeft de longlist bekendgemaakt.

Docent hydrogeologie Roel Dijksma was Teacher of the Year in 2016. Foto Sven Menschel

De Teacher of the Year Award van het Universiteitsfonds is bedoeld als inspiratiebron en blijk van erkenning voor docenten. Studenten konden afgelopen november en december al hun stem laten gelden door drie docenten te selecteren uit een lijst van 250. Uiteindelijk hebben 4718 studenten, ruim een kwart van alle studenten, de moeite genomen om hun favorieten te kiezen. Dit heeft de zogeheten longlist opgeleverd. De docenten die daarop staan, zijn de afgelopen week op de hoogte gesteld.

Jury
De jury van de Teacher of the Year Award, bestaande uit acht studenten, gaat nu bepalen welke vijf docenten er op de shortlist komen. De juryleden gaan de komende tijd interviews houden met de zestien kandidaten, practica en colleges bij hen volgen en praten met hun studenten.

Studenten die hun favoriet willen helpen, kunnen tot eind februari leuke weetjes en anekdotes opsturen naar de jury via ufw@wur.nl. Die wetenswaardigheden kan de jury gebruiken bij het bepalen van de shortlist, die in maart bekend wordt gemaakt.

Longlist Teacher of the Year Award (in alfabetische volgorde)

Noelle Aarts
Harm Batholomeus
John Beijer
Henry van den Brand
Marleen Buizer
Frits Claassen
Fons Debets
Julia Diederen
Jessica Duncan
Maria Forlenza
Marleen Kamperman
Arie Nieuwenhuizen
Jan den Ouden
Gert Peek
Gosse Schraa
Jet Vervoort