Nieuws - 5 december 2012

Inspirerende hoogleraar? Meld hem aan!

Denk jij dat de Wageningse hoogleraar Martin Scheffer een breder publiek verdient? Wil je graag dat de colleges van Huub Savelkoul in heel Nederland te zien zijn? Journalisten Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping zijn opzoek naar inspirerende hoogleraren voor hun programma 'Universiteit van Nederland'. Vanaf het nieuwe college jaar zal er iedere werkdag een kwartier college via hun website te zien zijn, zo bericht de Volkskrant.

18-Marten-Scheffer-32-310x407.jpg
Iedere week zal er een andere hoogleraar aan het woord zijn. De colleges van vijf kwartier worden  geknipt tot een kwartier per uitzending. Op deze manier komt kennis van hoogleraren verder dan de vier muren van de collegezaal. Letterlijk, want de colleges worden opgenomen in Paradiso.
Een kwartier is natuurlijk erg kort, maar dat maakt het volgens de initiatiefnemers juist toegankelijk. Marten Blankesteijn zegt in de Volkskrant:  'Ik wil ook dat bijvoorbeeld mijn broertje van dertien zijn aandacht erbij kan houden. Daarnaast kun je de colleges aan het einde van de week in z'n geheel terugkijken.'
Er worden 36 hoogleraren gezocht voor het programma. Wageningse namen mogen natuurlijk niet ontbreken in het rijtje tussen Maarten van Rossem en Robbert Dijkgraaf.
Een hoogleraar aanmelden kan via de website: www.universiteitvannederland.nl