Nieuws - 25 april 2002

Informatiemap RSI voor studenten

Informatiemap RSI voor studenten

Sinds kort kunnen studenten met RSI een praktische infomap inzien bij de kamerbalie van de WSO, de studentenbalie en de studentenarts. Ter lancering van de informatiemap was 23 april in De Wereld een info-avond. Daar overhandigde student Jeroen Scharroo het eerste exemplaar van de RSI-infomap aan studentenarts Andr? Godkewitch.

De mappen zijn gemaakt van licht materiaal. Daar heeft student Wouter Schaap zorgvuldig over nagedacht. Hij had RSI en kan nog steeds niet typen. Toch ziet Schaap zichzelf niet als pati?nt, zeker niet nu hij inmiddels weer fulltime aan het werk is. Een computer met spraakherkenning helpt hem daarbij. Dinsdagavond demonstreerde hij dit fenomeen in De Wereld. Aanwezigen konden zien hoe Schaap via een microfoon zijn gesproken tekst op het beeldscherm liet verschijnen. Het heeft hem een jaar gekost voordat hij deze methode onder de knie had.

Schaap: "Er wordt heel erg weinig gedaan voor mensen met RSI. Zij moeten steeds opnieuw het wiel uitvinden. Ga je uit jezelf naar de decaan, dan kan hij alleen aanraden om te stoppen met studeren. Daarbij vind ik het vervelend dat je allerlei verschillende adviezen hoort. Van niets doen en wandelen tot je arm blijven gebruiken. Veel informatie kun je wel op internet opzoeken, maar je hebt juist RSI."

Schaap en medestudent Scharroo zullen de map bijhouden. De kennis over RSI verandert namelijk snel. Ook kunnen mensen hun reactie aan de geboden informatie toevoegen.

De RSI-informatiemap biedt veelzijdige informatie over computers, procedures en financi?n. Vooral de informatie van medische aard is erg uitgebreid. Alle adressen van therapeuten in de omgeving staan erin. | M.Hk