Organisatie - 18 januari 2007

Inbraakgolf in studentenhuizen

Inbrekers hebben het de laatste maanden voorzien op studentenhuizen in het centrum van Wageningen. Uit drie huizen zijn onder meer apparatuur en sieraden weggenomen. De daders zijn nog niet gepakt, aldus politiewoordvoerder Paul Koetsier.

In een studentenhuis aan de Riemsdijkstraat werden vier kamers doorzocht en flatscreens, mp3-spelers en een camera gestolen. Om binnen te komen hadden de daders een raam opengebroken. In de Walstraat maakten inbrekers gebruik van een sleutel, vermoedt de politie. Ze namen onder andere een koffer met kleding, een camera en cosmetica mee.
De bewoners van een studentenwoning in de Rouwenhofstraat hadden een tuindeur open laten staan waardoor inbrekers naar binnen konden. Er zijn zes kamers doorzocht en daarbij werden onder meer laptops en sieraden buitgemaakt. Een bewoner van een studentenhuis in de Hoogstraat deed aangifte van een poging tot inbraak. Hij betrapte de inbrekers, waarna ze de benen namen.
De politie sluit niet uit dat er meer diefstallen zijn gepleegd waarvan geen aangifte is gedaan. Om nieuwe inbraken te voorkomen raadt de politie aan het hang- en sluitwerk goed na te lopen, zorgvuldig om te springen met (reserve)sleutels en een kluisje aan te schaffen.