Nieuws - 23 augustus 2011

Illegale feestganger verstoort drankfeest AID

De biercantus kende dit jaar een vroeg einde. Een party crasher gooide gisteravond rond half elf een grote emmer water over de geluidsinstallatie. Hij kan een fikse rekening verwachten.

BiercantusAID2011.JPG
De Eindhovense coverband Midnight Run weigerde verder te spelen, bang voor nog meer schade. De AID-organisatie legde het feest direct stil. Marlotte Braken van het AID-bestuur: ‘We hadden geen geluid en geen band meer. De geluidsinstallatie was nat geworden, en mag pas weer aangezet worden als die is opgedroogd. Dan wordt ook duidelijk hoe groot de schade is.'
Adten
De biercantus is een corporaal getint feest waar de nieuwe eerstejaars liedjes moeten zingen uit een boekje. Wie daarmee de fout ingaat, moet een biertje adten. De biercantus vond dit jaar plaats in de grote introductietent op het grasveld tussen Bestuurscentrum en LA13.
Rekening
Frappant is dat de jongen die de geluidsinstallatie van het nodige water voorzag, helemaal niet op het feest had mogen komen. De biercantus is alleen bedoeld voor AID-lopers: eerstejaars en mentoren. De watergooier heeft via-via een kaartje weten te bemachtigen.
De illegale feestganger heeft spijt van zijn actie. Marlotte Braken: ‘We hebben een mail van hem gehad met heel veel spijt. En anders denk ik dat de rekening daar wel voor zorgt.'