Nieuws - 1 januari 1970

Hogeschool tijdelijk in Imaggebouw

Het nieuwe Forumgebouw zal zeker niet klaar zijn op het afgesproken moment, bij aanvang van het studiejaar 2006-2007. De raad van bestuur kan nog niet zeggen wanneer het gebouw wel opgeleverd wordt. Hogeschool Larenstein moet daarom noodgedwongen uitwijken naar het oude Imag-gebouw.

Bij de start van de bouw ging Wageningen UR ervan uit dat het komende collegejaar zou kunnen aanvangen in het nieuwe onderwijsgebouw Forum. Al begin dit jaar werd duidelijk dat dat waarschijnlijk niet ging lukken. In het contract dat Wageningen heeft met de aannemer staat 1 november 2006 als uiterste opleverdatum, maar ook die datum zal waarschijnlijk niet worden gehaald.
De raad van bestuur hoopte begin dit jaar nog dat de Deventer vestiging van Hogeschool Larenstein wel aan het begin van het studiejaar naar het Forumgebouw zou kunnen verhuizen, maar dat is definitief van de baan. Dat heeft de directie van de hogeschool laten weten aan medewerkers en studenten in Deventer. De hogeschool zal daarom tijdelijk het oude gebouw van het Imag betrekken, waar eerder bewoners van de Leeuwenborch zaten, toen dat gebouw werd gerenoveerd. Het Imag-gebouw is voor het volledige collegejaar 2006/2007 gereserveerd voor de hogeschool.
Wanneer het Forum wel klaar zal zijn, kan woordvoerder van Wageningen UR Simon Vink niet zeggen. 'En dat zal nog wel even zo blijven.' Volgens Vink is de raad van bestuur 'ernstig teleurgesteld' over de vertraging, en is ze in gesprek met de aannemer over de opleverdatum, en de eventuele financiƫle consequenties van de vertraging.
Wageningen UR wilde de bouw van het gebouw deels betalen door oude gebouwen te verkopen. Die verkoop loopt nu vertraging op omdat de gebouwen langer gebruikt moeten worden.
Vink: 'We zijn erg terughoudend met uitspraken over de opleverdatum omdat het gesprek met de aannemer kan juridiseren. We pluizen nu de contracten na, dat zal de aannemer vast ook doen.' / KV