Nieuws - 22 januari 2009

HERINNER UW COLLEGA!

Wat was het weer gaaf, een echte ijstijd in de kerstvakantie. Allemaal op de wondermooie uiterwaarden, en later naar de toertochten. Iedereen samen, iedereen gelijk, iedereen warme chocola. En een enkeling, zoals mijn tochtgenoot en chauffeur in Giethoorn, door het ijs. Nou, dan krijg je het na een tijd wel koud. Snel de kroeg in. Voetmassage brengt het bloed weer aan het stromen en de geplaagde voeten aan het tintelen.
Nee, dan is de dooi een hard gelag. Ik moet nog proberen om mijn artikel TG8345 te bestellen voor mijn Tinteling, want de site werkt niet mee. Bijdrage aan het Anne van der Ban fonds is dat, waarmee arme, goede studenten bij ons kunnen studeren. De site vraagt of ik mee wil helpen Tintelingen nog leuker te maken. Hoeft niet hoor; ik heb al lol genoeg. Eerst lees ik dat iedereen die bij Wageningen UR werkt ‘gefascineerd’ is door het werk – Aalt, dat mag je ons toewensen maar je kunt het niet decreteren. Vervolgens door naar ‘veel meer dan een kerstpakket’. Klopt ja; ook een username, password en een hoop blabla.
Ik kies dus mijn TG8345, en krijg dan de vraag welk afleveradres ik wil. Maar ik wil immers niets krijgen, alleen geven? Als klap op de vuurpijl in vlammende letters: ‘Herinner uw collega! Wist u dat veel collega’s vergeten hun tinteling te bestellen? (...) Helpt u een handje?’
Psst Aalt: ze vergeten het omdat ze níet gefascineerd zijn door die tinteling. Mag ik alsjeblieft gewoon weer een brief van het bestuurscentrum volgend jaar Aalt, en stort dan het geld meteen op het Anne van der Ban fonds, dat scheelt tienduizenden euro’s. En als je dan toch bezig bent, stort dan ook alles wat je boven Balkenende verdient in het fonds. Goed voor de studentenaantallen. En dan zal ik voor de rest van mijn leven gefascineerd zijn.